Bitwarden, en god password manager


Bitwarden er en nyere og gratis (open source) password manager der understøtter så godt som alle platforme.

Gratisudgaven kan langt det meste man kan forvente af en passwordmanager og hvis man har brug for mere koster deres premium udgave kun 10$ om året.

Sammenlignet med de password managers jeg tidligere har anmeldt er den blandt de bedste. Kun 1password har en bedre brugergrænseflade, men den koster så 36$ om året uden en brugbar gratis udgave.

Du er nødt til at oprette en konto før du downloader deres app til mobil eller computer men så er du klar til at indtaste eller importere dine passwords.

https

Når du har installeret den på din computer bør du også installere deres browser plugin så den automatisk kan udfylde dine passwords samt deres mobil apps. De har endda en kommandolinie udgave man kan bruge fra scripts.

https

På din mobil bør du også sætte bitwarden til at automatisk udfylde og generere passwords. Du kan se hvordan du gør det på en iphone i følgende film (man kan gøre det samme på android):

Hver gang du logger ind på en ny enhed sender bitwarden dig også en email for at gøre opmærksom på det. Synkroniseringen imellem enheder fungerer også ganske uden problemer.

Du bør også slå to faktor godkendelse til så folk ikke kan logge ind bare med dit password. Det skal du gøre på deres website.

Premium udgaven af bitwarden giver dig blandt andet mulighed for at logge ind med yubikeys, 1 GB krypteret fil opbevaring samt muligheden for at generere engangskoder ligesom google authenticator eller authy

Bitwarden har generelt et godt rygte rent sikkerhedsmæssigt og de har også fået et uafhængigt sikkerhedsfirma til at gennemgå sikkerheden. Du kan læse deres rapport her.

Det eneste problem jeg har oplevet er at deres auto opdatering i en enkelt version har fejlet på alle mine windows enheder. Installationen blev simpelt hen ødelagt og jeg blev nødt til at geninstallere programmet. Den havde dog ikke mistet noget data da jeg loggede ind igen.

https

Så på trods af det enkelte opdateringsproblem kan bitwarden kan varmt anbefales, det er det produkt jeg selv anvender.